انجمن موسسات  آموزش عالی جنوب شرقی آسیا ASAHIL

این انجمن در سال 1956 به عنوان یک سازمان غیر دولتی در بانکوک تاسیس شده است. تا چندین سال اولیه با حمایت مالی نخست وزیر این کشور اداره می شد .و هم اکنون  این کشور (نخست وزیری) سالیالنه 5000 دلار کمک به این موسسه کمک مالی می کند.

ریاست  کنونی آن دکتر  'عینی ادریس' رئیس دانشگاه یوپی ام مالزی است  ( فوریه 2015 تا کنون )

هدف این سازمان  کمک به موسسات عضو به منظور تقویت وارتقا  از طریق کمک متقابل  وگسترش آموزش ، پژوهش و خدمات عمومی است.

راهبردهای این موسسه تبادل اعضای هیات علمی کارکنان ودانشجویان  وانجام پروژه های مشترک وراهنمایی های مشترک است.

این سازمان 210 عضو از کشورهای :  آمریکا ، فرانسه، فیلیپین، نیوزلند، استرالیا، بلژیک، ژاپن، کانادا ،سوئد ،مالزی ، میانمار ....دارد. و از ایران دانشگاه ازاد اسلامی در آن عضویت دارد . این سازمان تا کنون 26 رئیس داشته است.

این انجمن از طریق کنفرانس عمومی، اداری و هیئت مدیره و دبیرخانه اداره می شود.

وظایف و اختیارات این کنفرانس عمومی : تعیین خط مشی کلی و برنامه فعالیت های انجمن   تصویب بودجه  و انتخاب اعضای هیئت اداری از جمله رئیس و دو معاون رئیس است .

کنفرانس عمومی به طور معمول حداقل هر دو سال یکبار در یک زمان  خاص از سال برگزار می شود و مکان  هر کنفرانس از دوسال  قبل تعیین می شود. در صورت ضرورت، زمان و محل برگزاری می تواند توسط رئیس با رضایت از هیئت اداری را تغییر داد. جلسه فوق العاده ای از کنفرانس عمومی نیز ممکن است بنا به درخواست اعضای برگزار شود.

کنفرانس عمومی  متشکل از  نمایندگان  موسسات عضو با داشتن یک رای تشکیل شده است.

فعالیت بورسها وبرنامه های تبادل علمی ASAHIL

در حال حاضر چندین  دانشگاه از بین کشورهای عضو این سازمان شامل کشورهای ژاپن ، مالزی سنگاپور بورسهای کوتاه مدت ودوره های اموزشی برای دانشجویان واعضای هیات علمی دانشگاهها عضو فراهم آورده است .

حق عضویت سالیانه 375 دلار است.

دانشگاه خوارزمی از سال 2016 به عضویت این سازمان می باشد.